به گزارش میراث آریا به نقل از روابط عمومی اداره کل میراثفرهنگی،گردشگری و صنایعدستی استان فارس، سمیر زمانی صبح امروز پنجشنبه 18 اردیبهشت ماه 1399 با اعلام این خبر اظهار کرد: «مرحله نخست در مرمت این مجموعه اقدامات حفاظتی از دیوارها و جرزهایی است که خطر تخریب و ریزش آن وجود دارد که هماکنون در حال انجام است.»
او ادامه داد :«مرحله دوم نقشهبرداری دقیق از وضعیت موجود مجموعه است تا بتوان برای انجام کاوش باستانشناسی اقداماتی را انجام داد. همچنین بررسی اولویتهای مرمتی ضرورت دارد که این مرحله هم در شرف اتمام است.
زمانی بیان کرد: «بخشهایی از این مجموعه به صورت آوار تلنبار شده، در بخش شرقی مجموعه نزدیک به سازه مناره، به دلیل مرمت غیراصولی که در چند دهه پیش توسط متولیان به صورت خودجوش انجام شده و خاک حاصل از این عملیات بر روی دیگر بخشهای محوطه انباشته شده است. کاوش در این بخشها و همچنین در سازه اصلی بنا در مرحله بعدی است که به زودی آغاز خواهد شد.»
مسئول اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان خنج گفت :«هزینه عملیات مرمت این مجموعه که با سرپرستی سیروس برفی در حال انجام است از ردیف اعتبارات استانی و ابلاغی تامین شده است.»
مجموعه بقعه شیخ دانیال خنج از بناهای دوران اسلامی (۷۱۱ هجری قمری) است. این بنا با مصالح لاشه سنگ احداث شده و دارای یک منار است که با کتیبه مزین شده است. شیخ دانیال خنجی از عرفای قرن هفتم هجری بوده است. مناره استوانهای مجموعه که بر پایه هشت ضلعی بنا شده و پیشتر مرمت شده است که به فرمان سلطان قطبالدین تهمتن بن سلخور حاکم هرمز که از مریدان شیخ دانیال بوده است در قرن هشتم هجری ساخته شده است و سنگ نوشتهای با خط ثلث تزیینی و کوفی بنایی دارد. مجموعه شیخ دانیال خنج در تاریخ 1353/5/1 با شماره 975 در فهرست آثار ملی ثبت شده است.
انتهای پیام/